Hozzávalók(24 db-hoz):
Brownie:
– 700 g édesburgonya
– 12 g folyékony édesítőszer
– 1/2 üveg vanília aroma
– 100 g zsírszegény holland kakaópor
– 225 g cukormentes étcsoki
Krém:
– 300 g Fino Vegajó natúr Trapi krém
– 1 doboz Fino Vegajó Vegaföl
– 10 ml folyékony édesítőszer
– 15 ml rumaroma
– 1 presszó kávé
Tetejére:
– zsírszegény holland kakaópor szórás
Elkészítés:
Az édesburgonyát meghámozzuk, majd egyforma kockákra vágva megfőzzük. Ahogy megpuhult vanília aromával, és édesítőszerrel leturmixoljuk.
Az étcsokoládét összetörjük, az édesburgonya püréből 3 kanállal adunk hozzá, majd mikróban megolvasztjuk.
A püréhez forgatjuk a kakaóport, valamint az étcsokoládét, és egy választott formában eloszlatjuk. Hűtőben hagyjuk megdermedni.
Addig kikeverjük a krémet: egy lefőzött presszó kávéhoz adjuk a rumaromát, valamint az édesítőszert.
A Trapi krémhez Vegafölt adunk, majd a kávés folyadékot, és egy habverő segítségével krémesre turmixoljuk. Ezt oszlatjuk el az alap brownie rétegen, majd dermedésig hűtőbe helyezzük.
Ahogy az egész összeállt zsírszegény holland kakaóporral megszórva tálaljuk.
A receptet Jerkovics Bogi készítette.
Elkészítés: