Skip to content

Csokis zabkocka

Hozzávalók 3-4 főre:

Csokis zabkocka - Tóth Judit receptje– 150g gluténmentes prémium zabpehely
– csipet só
– 2 ek. darált dió
– 2 ek. por állagú xilit
– 1 tk. rum aroma
– 1 tk. vanília aroma
– 75 g gluténmentes étcsokoládé
– 1 db alma reszelve

Mázhoz:
– 30 g gluténmentes étcsokoládé
– 2 ek. margarin

Elkészítés:

130 g zabpelyhet aprítóban picit átforgatunk, majd egy tálba összekeverjük a maradék 20 g egész zabpehellyel, sóval, darált dióval, xilittel és az aromákkal, olvasztott csokoládéval, végük hozzáadjuk a reszelt almát is.

15 percet állni hagyjuk, majd újra átforgatjuk. Kb. 14×14 cm-es téglalap alakú formát folpackkal kibélelünk, a masszát 2 cm vastagon belenyomkodjuk.

A mázhoz a csokoládét a margarinnal gőz fölött időnként megkavarva megolvasztjuk és a zabkocka tetejére öntjük.

2 órára hűtőbe tesszük, ha a csokimáz megdermedt, kockákra szeleteljük.

 

Tóth Judit táplálkozási tanácsadóA receptet Tóth Judit készítette.

Mentes Május regisztráció