Hozzávalók 2 főre:
– 8 ek. gluténmentes prémium zabpehely
– 3 ek. darált dió
– 3 ek. méz
– 1 ek. olívaolaj
– 1 csipet só
– 2 tk. vanília aroma
Öntethez:
– 2 dl natúr joghurt
– 1 tk. vanília kivonat
– 1 ek. por állagú xilit
– 2 ek. sárgabarack/szamóca lekvár
Elkészítés:
A zabpehelyhez keverjük a granola további hozzávalóit és egy sütőpapírral bélelt tepsire simítva 180 fokon 10-15 perc alatt – időnként átforgatva – átpirítjuk a sütőben. Hagyjuk teljesen kihűlni.
Míg sül a granola, kikeverjük az öntethez a joghurtot a vanília kivonattal és a xilittel.
Két pohár aljába kanalazunk az öntetből, 1-1 ek. lekvárt, majd granolát és folytatjuk a rétegezést, míg az összetevők el nem fogynak.
A receptet Tóth Judit készítette.