Skip to content

Müzliszelet

Hozzávalók 2-3 főre:

Gluténmentes müzliszelet - Tóth Judit receptje– 200 g gluténmentes prémium zabpehely
– 4 ek. durvára aprított dióbél
– 3 ek. pirított tökmag
– 1 tk. fahéj
– 2 ek. szilvalekvár
– 1 tk. vanília aroma
– 1 tk. rum aroma
– 100 g olvasztott margarin
– 3 ek. méz
– 1 db alma (reszelve)

Elkészítés:

A száraz hozzávalókat elkeverjük, belekerül a szilvalekvár. Ízesítjük aromákkal, majd a margarint a mézzel összeolvasztjuk, az almát lereszeljük, ezeket is hozzáadjuk, összedolgozzuk, majd állni hagyjuk 15 percet.

Szilikonos sütőpapírral bélelt kisebb tepsibe nyomkodjuk, 180 fokon 25 percig sütjük. Ha kihűlt, szeleteljük.

 

Tóth Judit táplálkozási tanácsadóA receptet Tóth Judit készítette.

Mentes Május regisztráció