Hozzávalók 3-4 főre:
– 150g gluténmentes prémium zabpehely
– csipet só
– 2 ek. darált dió
– 2 ek. por állagú xilit
– 1 tk. rum aroma
– 1 tk. vanília aroma
– 75 g gluténmentes étcsokoládé
– 1 db alma reszelve
Mázhoz:
– 30 g gluténmentes étcsokoládé
– 2 ek. margarin
Elkészítés:
130 g zabpelyhet aprítóban picit átforgatunk, majd egy tálba összekeverjük a maradék 20 g egész zabpehellyel, sóval, darált dióval, xilittel és az aromákkal, olvasztott csokoládéval, végük hozzáadjuk a reszelt almát is.
15 percet állni hagyjuk, majd újra átforgatjuk. Kb. 14×14 cm-es téglalap alakú formát folpackkal kibélelünk, a masszát 2 cm vastagon belenyomkodjuk.
A mázhoz a csokoládét a margarinnal gőz fölött időnként megkavarva megolvasztjuk és a zabkocka tetejére öntjük.
2 órára hűtőbe tesszük, ha a csokimáz megdermedt, kockákra szeleteljük.
A receptet Tóth Judit készítette.