
Hozzávalók – Összetevők (6 főre):
– Finomszemű zabkorpa 20 dkg
– Vöröshagyma 1 nagy db
– Édesburgonya 2 nagy db
– Tojás 2 db
– Reszelt parmezán 8 ek
– Sovány túró 50 dkg
– Fokhagyma 2 gerezd
– Morzsolt oregánó 2 tk
Feltét:
– Lilahagyma 2 db
– Baby paraj 10 dkg
– Koktél paradicsom 10 db
– Parmezán sajt 5 dkg
– Prosciutto 10 dkg

Elkészítés:
Fogj egy hagymát, szeleteld kis kockákra és a fokhagymával együtt párold üvegesre olívaolajon. Ezután tedd a túrót egy tálba és villával törd alaposan át.
Az édesburgonyát héjában megfőzzük, majd meghámozzuk és a ’’húsát’’ a túróhoz keverjük. A masszához hozzáadjuk a hagymákat, a zabkorpát, a tojást, a reszelt parmezánt, a szárított oregánót és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd jól összedolgozzuk.
Ha ez kész, olívaolajjal megkent, sütőpapírral bélelt tepsibe kör formába egyengetjük a tészta alapot, kb. fél centi vastagságúra. 180 fokra előmelegített sütőben alsó-felső sütésen 15 perc alatt elősütjük a tésztát.
Amíg sül, felszeleteljük a lilahagymát és a paradicsomot, a sajtot pedig lereszeljük. Az elkészült tésztalapra ráhalmozzuk a feltéteket, majd megszórjuk reszelt sajttal és visszatesszük a sütőbe 20-25 percre.
Ezután nincs más dolgunk, mint élvezni a tudatos táplálkozás nyújtotta finom ízeket.
Jó étvágyat!
A receptet Vári Adrienn készítette.