Ez a különleges és nagyon finom desszert Mátrai Patrik döntős fogása volt, aki a 2025-ös Év Mentes Séfje Verseny profi kategóriájában a II. helyezést érte el.
Koreai nudli hozzávalók:
– 140 g rizsliszt
– 40 g keményítő
– 180 ml forró víz
Elkészítés:
A rizslisztet és keményítőt forró vízzel összekeverjük, majd nudlikat formázunk belőle. Sós, lobogó vízben készre főzzük.
Kókusz karamell hozzávalók:
– 600 ml kókusztejszín
– 30 g rizsszirup
Elkészítés:
A kókusztejszínt és a rizsszirupot egy lábasban a főzés végéig redukáljuk, így egy nagyon sűrű krémet kapunk. A végén egy picit sózzuk.
Darált dió hozzávalók:
– 200 g kesudió
– 20 g eritrit
Elkészítés:
A diót 150 fokon előpirítjuk, majd citrusok héjával morzsát készítünk belőle.
Feketeribizli hozzávalók:
– 150 g feketeribizli
– 20 g eritrit
Elkészítés:
A feketeribizlit eritrittel és citrusok levével közepes hőmérsékleten össze fonnyasztjuk.
Kókuszpuding hozzávalók:
– 650 g kókusztej
– 200 g kókusztejszín
– 2-3 ek keményítő
– 60 g eritrit
– citrusok leve
Elkészítés:
Az alapanyagokat összekeverjük a keményítő kivételével, és felrakjuk főni. Amikor elkezd forrni, hozzáadjuk a keményítőt, összekeverjük körülbelül egy percig, majd kihűtjük. Ha kihűlt, szifonba rakjuk, és tálalásnál ezt fújjuk a tetejére.
A receptet Mátrai Patrik készítette.