Skip to content

Koreai nudli

Ez a különleges és nagyon finom desszert Mátrai Patrik döntős fogása volt, aki a 2025-ös Év Mentes Séfje Verseny profi kategóriájában a II. helyezést érte el.

Koreai nudli - Mátrai Patrik receptjeKoreai nudli hozzávalók:

– 140 g rizsliszt
– 40 g keményítő
– 180 ml forró víz

Elkészítés:

A rizslisztet és keményítőt forró vízzel összekeverjük, majd nudlikat formázunk belőle. Sós, lobogó vízben készre főzzük.

Kókusz karamell hozzávalók:

– 600 ml kókusztejszín
– 30 g rizsszirup

Elkészítés:

A kókusztejszínt és a rizsszirupot egy lábasban a főzés végéig redukáljuk, így egy nagyon sűrű krémet kapunk. A végén egy picit sózzuk.

Darált dió hozzávalók:

– 200 g kesudió
– 20 g eritrit

Elkészítés:

A diót 150 fokon előpirítjuk, majd citrusok héjával morzsát készítünk belőle.

Feketeribizli hozzávalók:

– 150 g feketeribizli
– 20 g eritrit

Elkészítés:

A feketeribizlit eritrittel és citrusok levével közepes hőmérsékleten össze fonnyasztjuk.

Kókuszpuding hozzávalók:

– 650 g kókusztej
– 200 g kókusztejszín
– 2-3 ek keményítő
– 60 g eritrit
– citrusok leve

Elkészítés:

Az alapanyagokat összekeverjük a keményítő kivételével, és felrakjuk főni. Amikor elkezd forrni, hozzáadjuk a keményítőt, összekeverjük körülbelül egy percig, majd kihűtjük. Ha kihűlt, szifonba rakjuk, és tálalásnál ezt fújjuk a tetejére.

 

A receptet Mátrai Patrik készítette.

Mentes Május regisztráció