Hozzávalók 2-3 főre:
– 200 g gluténmentes prémium zabpehely
– 4 ek. durvára aprított dióbél
– 3 ek. pirított tökmag
– 1 tk. fahéj
– 2 ek. szilvalekvár
– 1 tk. vanília aroma
– 1 tk. rum aroma
– 100 g olvasztott margarin
– 3 ek. méz
– 1 db alma (reszelve)
Elkészítés:
A száraz hozzávalókat elkeverjük, belekerül a szilvalekvár. Ízesítjük aromákkal, majd a margarint a mézzel összeolvasztjuk, az almát lereszeljük, ezeket is hozzáadjuk, összedolgozzuk, majd állni hagyjuk 15 percet.
Szilikonos sütőpapírral bélelt kisebb tepsibe nyomkodjuk, 180 fokon 25 percig sütjük. Ha kihűlt, szeleteljük.
A receptet Tóth Judit készítette.