Skip to content

Spenótos, paradicsomos focaccia

Spenótos, paradicsomos focaccia - Vári Adrienn receptje
Kép forrás: GasztroÉn/ Pikács Árpád

Hozzávalók:

– Gluténmentes kenyérliszt keverék 250 g
– Szárazélesztő 10 g
– Cukor 5 g
– Langyos víz 205 g
– Olívaolaj 8 g
– Rozmaring 3 szál
– Kakukkfű 4-5 szál
– Olívabogyó 10-15 szem
– Aszalt paradicsom 50 g
– Baby paraj 50 g

Elkészítés:

A sütőt alsó-felső sütési módozatban 50 fokra előmelegítjük és egy tepsit vagy fém lábast 2-2.5 deci vízzel az aljába teszünk. Ez a sütés végéig bent marad. A keverőtálba először a száraz hozzávalókat tegyük, majd az olívaolajat. Indítsuk el a keverőlapátot és folyamatos keverés mellett öntsük hozzá a langyos vizet. 5-8 perc alatt közepes sebességgel kidagasztjuk. A tésztát kevés olajjal bekent sütőpapírral bélelt tepsibe pár mozdulattal gyúrjuk át, majd nyújtsuk kb. 20 x 30 cm-es téglalap formára.

Az ujjunkkal nyomjunk mély lyukakat a tésztába. Felváltva tegyünk bele rozmaringot, kakukkfüvet, oregánót, olívabogyót és aszalt paradicsomot, spenótot, majd olívaolajjal vékonyan csorgassuk meg mindenhol a tészta tetejét.

Az 50 fokra előmelegített sütőben kelesszük 60 percig.

Majd 200 fok alsó-felső sütési módra tekerjük a szabályzót és onnantól, hogy ezt a hőfokot elérte, 20-25 perc alatt süssük készre.

A sütőből kivéve csorgassuk meg újra egy kevés olivával és helyezzük rácsra, így könnyebben tud hűlni.

Vári Andrienn - GasztroÉnA receptet Vári Adrienn készítette.

Mentes Május regisztráció