Hozzávalók 4-6 főre:
Tésztához:
– 3 tojás
– 2 ek. xilit
– 250 g túró
– 1 ek. gluténmentes zabpehelyliszt
– 1 tk. sütőpor
– 2 ek. tej
– 1 csipet só
Töltelékhez:
– 2 tk. útifűmaghéj
– 250 g túró
– 2 ek. xilit
– 1/2 bio citrom reszelt héja
– 1 tk. vanília aroma
Mázhoz:
– 1 ek. tejföl
– 1 tk. olvasztott margarin
Elkészítés:
A tojások sárgáját kikeverjük a xilittel, túróval, majd hozzáadjuk az előzőleg sütőporral elkevert gluténmentes zabpehelylisztet. Ha túl sűrű a massza, adjunk hozzá 2 ek. tejet. A tojások fehérjét felverjük egy csipet sóval, ezzel lazítjuk a tésztát. Sütőpapírral bélelt tepsiben (kb. 28×28 cm-es) 180 fokon 15 percig sütjük.
Ha kihűlt, megszórjuk útifűmaghéjjal és hosszában a közepére halmozzuk az ízesített túrót, majd előbb a tészta egyik oldalát ráhajtjuk a töltelékre, utána pedig a szemközti oldalt is ráhajtjuk. Lekenjük a mázzal, és 180 fokon még 5 percig sütjük.
A receptet Tóth Judit készítette.