Az igazi egészséges anomália 😜
Hozzávalók (4 adaghoz):
– 500 g zsírszegény pulyka darálthús
– 60 g gluténmentes zabliszt / vagy kölesliszt
– só,bors
Tetejére:
– Öntet: 100 g Vegaföl, 20 g mustár, 50 g vegán majonéz
– ízlés szerint: só,bors,
– 1 kk. pirospaprika
Majd:
– 80 g szeletelt csemege uborka
– 1 szál újhagyma
– ízlés szerint jégsaláta
– 40 g vegán sajt (Vegajó Trapi)
Elkészítés:
Az alaphoz összedolgozzuk a darált húst a fűszerekkel, és a zabliszttel. Majd 4 részre osztjuk és pizza formájúra lapítgatjuk. Megkenjük az öntet egyik részével (a másik felét a végén használjuk fel), majd mehet rá a felszeletelt újhagyma, és karikázott csemege uborka.
Ezután 200 fokon 15 perc alatt készre sütjük. (Sütő függő lehet a sütési idő.) Majd még melegen rá reszeljük a “sajtot”, és megszórjuk jégsalátával. A végén öntjük rá az öntet másik felét.
Jó étvágyat!
A receptet Jerkovics Bogi készítette.

