Hozzávalók:
Piskóta:
– 12,5 dkg cirok liszt
– 10 dkg köles liszt
– 30 dkg barna rizsliszt
– 3 dkg útifűmaghéj
– 6 dkg édesítő (1:4)
– 1 cs. sütőpor
– 6 dl víz
– 1,5 ek. citromlé
Krém:
– 10 dkg holland kakaópor
– 2 cs. csokoládés pudingpor – gluténmentes
– 1-2 ek. rumaroma
– ízlés szerint édesítő
– 10 dkg margarin
– 2 dl növényi tejszín
– 3 dl növényi ital
Elkészítés:
Készíts elő 3 gáztepsit (akkora, amekkora befér a sütődbe – a legnagyobb – ezt hozzá szokták adni).
Tegyél sütőpapírt mindegyikre. A piskóta száraz alapanyagait egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és jó alaposan kikeverjük. Majd a három tepsin oszd el a masszát, egyengesd el. Süsd meg őket kb. 15 perc alatt 180 fokos sütőben.
A krém alapanyagait (kikéve a margarin) tedd egy lábasba, keverd jól össze, főzd sűrűre, majd keverd bele a margarint. Ha meghűltek a piskóták akkor félbe vágjuk, így lesz hat lapunk.
Folpackkal bélelj ki egy kisebb tepsit (amibe belefér a lap – most már csak fél lap). Jön az első lap, rá a krém, megint lap, megint krém…. egész addig, amíg el nem fogy. A tetejére lap kerül. Majd hajtsd rá a folpackot és hagyd kb. 6-7 órát pihenni, hogy jól összeálljon.
A receptet Kiss Mona készítette.