Hozzávalók:
1. réteg
– 10 dkg köles
– 5 dkg kókuszreszelék
– 2 db banán ( kisebb )
– ízlés szerint porédesítő
2. réteg
– 10 dkg köles
– 1-2 kk vanília aroma
– ízlés szerint porédesítő
– 7-8 g útifűmaghéj
– + 8 dl növényi tej
3. réteg
– 50 dkg vegyes gyümölcs keverék (fagyasztott)
– ízlés szerint porédesítő
– 1 kk citromlé
– 2 – 3 dkg útifűmaghéj
Elkészítés:
A kölest (az egészet, ami a recept leírásban van – aztán ha megfőtt két részre osztjuk) alaposan átmossuk, majd 8 dl növényi tejben puhára főzzük. Osszuk ketté a megfőtt kölest, hagyjuk kihűlni.
Egy 20×20 – as formát folpackkal béleljünk ki. A banánt pépesítsük villával, adjuk hozzá az egyik rész főtt kölest, édesítőt és kókuszreszeléket. Alaposan dolgozzuk össze, majd nyomkodjuk a formába.
A másik részt kölest botmixerrel pépesítjük, krém állaga lesz. Adjuk hozzá a porédesítőt, vanília aromát, útifűmaghéjat és alaposan keverjük össze, majd a banános – kókuszos rétegre egyengessük.
A fagyasztott gyümölcsöt főzzük fel, majd adjuk hozzá a citromlevet, porédesítőt, pépesítsük. Keverjük hozzá az útifűmaghéjat, ezalatt újra tegyük a gázra, folyamatosan keverjük. Amikor besűrűsödött (de még folyékony) öntsük a vaníliás rétegre, oszlassuk el.
Majd tegyük egy éjjelre a hűtőbe, hogy jól összeálljon.
A receptet Kiss Mona készítette.