Hozzávalók:
1. réteg
– 20 dkg gluténmentes zabpehely
– 7,5 dkg gluténmentes zabpehelyliszt
– 1 ek. vanília aroma
– ízlés szerint porédesítő
– 16,5 dkg margarin
2. réteg
– 15 dkg köles
– ízlés szerint édesítő
– 4 dl növényi ital
– 2 dl növényi tejszín
– 1-2 kk. fahéj
– 10 g útifűmaghéj
– 2 ek. citromlé
3. réteg
– 25 dkg meggy
– 20 dkg meggylekvár – gluténmentes – cukormentes – vegán
Elkészítés:
A kölest átmossuk. Egy lábasba tesszük, hozzáadjuk a növényi italt, növényi tejszínt, édesítőt és megfőzzük. Ha kihűlt, belekeverjük a fahéjat, citromlevet és útifűmaghéjat.
Az első réteg alapanyagait egy tálban alaposan összedolgozzuk. Majd egy 20×24 cm-es tepsit folpackkal kibélelünk és belenyomkodjuk a zabos masszát. Erre jön az előzőleg elkészített köleses réteg.
A lekvárt a meggyel (nekem fagyasztott volt – ezt kiengedtem) és az útifűmaghéjjal kikeverjük, majd a köleses rétegre oszlatjuk. Hagyjuk egy éjjelt, hogy jól összeálljon.
A receptet Kiss Mona készítette.